Tyngdlyftning

Tyngdlyftning /

Olympisk lyftningMed mina 38 års erfarenhet och av dessa över 20 år som aktiv på absoluta elitnivå kan jag hjälpa dig med din teknik från nybörjare till elit. Upplägg av träningsprogram från kortare perioder och upp till årsplaneringar.

Enstaka pass kan vara bra för att kolla av ny inövad teknik och korrigeringar. Längre intensivare perioder är att fördra när man skall befästa ny teknik eller som nybörjare.

Tekniken anpassas utifrån styrkor och svagheter samt anatomiska förutsättningar.


Jag håller även återkommande pass med fokus på teknik i tyngdlyftning varje måndag mellan 17.30 och 19.00 på Formtoppen i Höllviken. Välkommen att boka tid via appen eller via receptionen på Formtoppen. Dock blir det inte lika ingående som en PT timme då vi kan vara upp till 10 personer på passen.


En hel del övingar i tyngdlyftning är väldigt fördelaktiga att träna i flertalet sporter för utveckling i den sporten man utövar. Både för styrka, rörlighet och framförallt explosivitet. Inte att förglömma den förebyggande effekten för skador så att man minskar risken för det och en snabbare återgång om olyckan skulle vara framme.